Dzisiaj

-0.6°C |
Brania: 19.8%
Środa

-1.8°C |
Brania: 26.4%
Środa noc

-2.6°C |
Brania: 35.4%
Czwartek

-3.7°C |
Brania: 28.6%
Czwartek noc

-6.1°C |
Brania: 37.6%
Piątek

-4.3°C |
Brania: 36.1%
Piątek noc

-5.4°C |
Brania: 45.1%
Sobota

-2.7°C |
Brania: 33.8%
    Słońce: 07:27 - 16:17 Księżyc: 04:17 - 13:27
Używamy informacji zapisanych za pomoca cookies i podobnych technologii w celach reklamowych, statystycznych oraz w celu dostosowania serwisu do indywidualnych potrzeb użytkowników.
Moga też korzystać z nich współpracujacy z nami reklamodawcy oraz firmy badawcze.
Jeœli wyrażasz zgodę na używanie cookies, to będš one zapisane w pamięci twojej przegladarki. W przegladarce internetowej możesz zmienić ustawienia dotyczace cookies.
Wiecej informacji mozna znalezc w Polityce plików cookies.

Akceptuje Polityke plików cookies (Nie pokazuj mi wiecej tego powiadomienia).

   Panel
   Polecamy

   Widgety
   Publikacje użytkowników
   Brania wędkarskie
   Menu główne
   Kategorie filmów
  Wyszukiwarka filmów i zdjęć
   Prognoza pogody
   Kategorie ogłoszeń
   Wyszukiwarka ogłoszeń
     Szukaj słów: 
     Miejscowość: 
     Typ oferty:
     Region:
     Cena od:
     Cena do:
   Sonda wędkarska
    Podaj adres e-mail:
     
    Zapisując sie do newsletter-a
    akceptuję regulamin serwisu.
   Nowi użytkownicy
     piotrex1971
     Dołączył: 2017-01-24
     Dzisiaj
     Grzegorz2017
     Dołączył: 2017-01-23
     (minął 1 dzień)
     kyka155
     Dołączył: 2017-01-23
     (minął 1 dzień)
     Don Bery
     Dołączył: 2017-01-22
     (minął 2 dzień)
     mistrz
     Dołączył: 2017-01-21
     (minął 3 dzień)
     kris45nd
     Dołączył: 2017-01-20
     (minął 4 dzień)
     Jarris12
     Dołączył: 2017-01-20
     (minął 4 dzień)
     dzemik25
     Dołączył: 2017-01-20
     (minął 4 dzień)
   Aktywni użytkownicy
 
    Informator wędkarski uzależniony od aktualnych warunków atmosferycznych
    Dzisiaj
    -0.6°C
    Zachmurzenie duże
    Temp. max.:
    -0.4°C
    Ciśnienie:
    1028 hPa
    Temp. min.:
    -0.8°C
    Chmury:
    79% nieba
    Punkt rosy:
    -5.7°C
    Widoczność:
    1 km
    Promien.:
    79 w/m
    Wiatr:
    4.8 km/h
    UV:
    0.1
    Podmuch:
    21.4 km/h
    Opady:
    0.02 mm
    Śnieg:
    0.02 mm
    Warunki do brania ryb: Brania słabe
    Warunki atmosferyczne: Korzystne
    Brania: 19.8%

    Środa
    -1.8°C
    Zachmurzenie duże
    Temp. max.:
    -1.6°C
    Ciśnienie:
    1031 hPa
    Temp. min.:
    -2.1°C
    Chmury:
    83% nieba
    Punkt rosy:
    -5.1°C
    Widoczność:
    1 km
    Promien.:
    29.9 w/m
    Wiatr:
    3 km/h
    UV:
    0.1
    Podmuch:
    13.8 km/h
    Opady:
    0 mm
    Śnieg:
    0.05 mm
    Warunki do brania ryb: Brania słabe
    Warunki atmosferyczne: Korzystne
    Brania: 26.4%

    Czwartek
    -3.7°C
    Zachmurzenie małe
    Temp. max.:
    -3.5°C
    Ciśnienie:
    1034 hPa
    Temp. min.:
    -4.1°C
    Chmury:
    17% nieba
    Punkt rosy:
    -7.4°C
    Widoczność:
    1 km
    Promien.:
    60.8 w/m
    Wiatr:
    8 km/h
    UV:
    0.1
    Podmuch:
    19.2 km/h
    Opady:
    0 mm
    Śnieg:
    0 mm
    Warunki do brania ryb: Brania słabe
    Warunki atmosferyczne: Korzystne
    Brania: 28.6%

   Zanęty wędkarskie - 25 przepisów na uniwersalne zanęty wędkarskie

    1 PRZEPIS

    1,5 części bułki tartej,
    0,5 części mąki kukurydzianej,
    0,5 części kaszy kukurydzianej,
    1 część mielonych płatków kukurydzianych,
    0,2 części cukru,
    0,5 części mielonych nasion słonecznika,
    piach + klej + aromat.

    2 PRZEPIS

    40% ziemia,
    20% mielone pieczywo,
    15% Copra naturalna,
    15% Coco-Belge,
    5% Arachid tłusty,
    5% konopie.

    3 PRZEPIS

    gruba kasza kukurydziana - 500 g,
    drobno zmielona bułka (wyprażona)- 400 g,
    grubo zmielone wafle- 250 g,
    pokruszone płatki owsiane (aby dobrze pracowały muszą być dodane tuż przed zlepieniem kul zanętowych, aby nie złapały wilgoci),
    arachid mielony - 150 g,
    sproszkowany karmel - 50 g,
    dobrym dodatkiem mogą być kawałki czerwonych robaków.

    4 PRZEPIS

    tarta bułka,
    kasza kukurydziana,
    maka kukurydziana,
    otręby pszenne,
    płatki owsiane,
    gotowane i zmiażdżone konopie,
    prażonych i zmielonych konopi.

    5 PRZEPIS

    30% bułki tartej,
    20% sucharów,
    15% płatków kukurydzianych,
    10% siemienia lnianego,
    5% wiórków kokosowych, mąki kukurydzianej, kleiku ryżowego,
    4% anyżu lub kopru,
    1% soli.

    6 PRZEPIS

    40% tartej bułki,
    10% ugotowanej kaszy kukurydzianej,
    15% biszkoptów,
    10% słonecznika,
    10%płatków owsianych,
    7% cukru,
    5% mąki kukurydzianej,
    3% przyprawy do piernika.

    7 PRZEPIS

    30% - Biszkopt,
    25% - Suchary mielone,
    10% - Bułka tarta,
    05% - Cukier puder,
    05% - Płatki kukurydziane,
    05% - Słonecznik,
    08% - Piernik mielony,
    02% - Cynamon,
    03% - Goździk,
    07% - Wanilia,

    8 PRZEPIS

    30% bułki tartej,
    20% ugotowanej kaszy manny,
    20% otrąb prażonych na patelni,
    10% słonecznika,
    10% cukru pudru,
    5% kaszy kukurydzianej,
    5% płatków owsianych,
    2% goździka,
    1% wanilii.

    9 PRZEPIS

    40% tartej bułki,
    20% biszkoptu,
    20% mąki pszennej,
    20% kaszy kukurydzianej,<.BR> 5% anyżu i pestek z dyni

    10 PRZEPIS

    30% tartej bułki,
    20% biszkoptu,
    10% siemienia lnianego, cukru pudru, mąki kukurydzianej,
    5% słonecznika, wiórków kokosowych, kolendry, płatków owsianych.

    11 PRZEPIS

    40% bułki tartej,
    20% mąki kukurydzianej, biszkoptu,
    5% pestek z dyni, zmielonych konopi, mleka w proszku,
    3% otrąb,
    2% płatków owsianych.

    12 PRZEPIS

    1 część bułki tartej (mielonej w mikserze),
    1 część biszkoptów mielonych,
    1 część mąki kukurydzianej prażonej,
    1/2 części kaszy jaglanej mielonej (doskonale pracuje w pół wody),
    Ziemia z kretowiska,
    Zapach - kremkus 'czerwony', DAM, krew suszona.

    13 PRZEPIS

    1,5 części bułki tartej,
    0,5 części mąki kukurydzianej,
    0,5 części kaszy kukurydzianej,
    1 część mielonych płatków kukurydzianych,
    0,2 części cukru,
    0,5 części mielonych nasion słonecznika,
    Piach + klej + aromat.

    14 PRZEPIS

    25% mielone pieczywo,
    15% Biszkopt tłusty,
    15% Arachid tłusty,
    15% PV-1,
    10% Konopie,
    10% Copro-Melasa,
    5% mąka Sojowa,
    5% Coco-Belge.

    15 PRZEPIS

    40% mielone pieczywo,
    20% Copra naturalna,
    15% Arachid odtłuszczony,
    10% Coco-Belge,
    10% PV-1,
    5% Konopie.

    16 PRZEPIS

    80% ziemia,
    20% mielona karma dla psów.

    17 PRZEPIS

    1 część bułki tartej,
    1 część biszkoptów mielonych,
    1 część mąki kukurydzianej prażonej,
    1/2 części kaszy jaglanej mielonej,
    Ziemia z kretowiska,
    Zapach - Kremkusa 'czerwony',
    Krew suszona.

    18 PRZEPIS

    1 część bułki tartej, grubszej, nie przesianej,
    1 część biszkoptów (nie herbatników),
    1 częsć mielonych białych sucharów (paczkowanych, nie przypalonych,
    1 cześć mąki kukurydzianej,
    1 część płatków owsianych (klejących). Im większy prąd - tym wiecej płatków,
    Żwirek - bardzo drobny (ilość zależna od uciągu wody),
    Krew suszona lub ziemia z kretowiska dla przyciwmnienia zanęty,
    Zapach - Top secret DAM - 1 opakowanie na 10 litrów zanęty,
    Ochotka mrożona i białe (barwione) robaki - po 1 litrze.

    19 PRZEPIS

    1,5 części bułki tartej,
    0,5 cz mąki kukurydzianej,
    0,5 cz kaszy kukurydzianej,
    1 cz zmielonych płatków owsianych,
    0,2 cz cukru,
    0,5 cz mielonych nasion słonecznika,
    żwir + robaki zanętowe + klej Aromat (delikatny, najlepiej słodki).

    20 PRZEPIS

    20% pieczywo ciemne,
    15% pieczywo słodkie,
    10% pieczywo jasne, suchar,
    20% otręby pszenne,
    10% kaszka kukurydziana,
    5% mąka kukurydziana,
    10% płatki owsiane mielone,
    5% słonecznik mielony,
    5% dodatki zapachowe.

    21 PRZEPIS

    Zanęta ziemniaczana z otrębami
    Gotujemy dwa ziemniaki wielkości jaj. Rozgniatamy je i dodajemy 150 g mąki konopnej, 50 g mąki pszennej, 1/2 l otrąb i 150 g białego pieczywa rozmoczonego w gorącej wodzie, dalej dodajemy 1/2 l mączki z krwi, 5 łyżek talku oraz dwie łyżki słodzonego konserwowanego mleka

    22 PRZEPIS

    40% biszkopty mielone,
    40% płatki owsiane zmielone,
    15% kasza kukurydziana sucha,
    15% mąka kukurydziana,
    5% wytłoki arachidowe zmielone,
    5% ziarna słonecznika zmielone,
    Substancja zapachowa, np. kolendra z wanilią,
    Drobny żwir 0,1 - 0,3 kg na każdy kilogram suchej mieszanki zanętowej zależnie od szybkości nurtu i głębokości wody.

    23 PRZEPIS

    25% - pieczywo jasne,
    15% - biszkopt,
    20% - kukurydza zanętowa,
    15% - soja,
    10% - Cpra melasa.

    24 PRZEPIS

    25-30% - kopra,
    5-10% - PV1,
    5-10% - soja,
    15-20% - biszkopt,
    20-25% - grube otręby, kasza kukurydziana, wiórki kokosowe,
    zapach: róża,
    Przygotowanie: Zanętę należy zwilżać do czasu kiedy będzie można zlepiać niewielkie kule. Na hak najlepiej nadają się białe lub czerwone robaki, castery, rosówki, ślimaki

    25 PRZEPIS

    1 kg - biszkoptów,
    1 kg - kaszy kukurydzianej,
    250 g - mączka arachidowa,
    2 kg 2,5 kg - pieczywa,
    - kukurydza konserwowa,
    0,5 litra - kastery,
    50 g - karmel,
    zapach: wanilia.

Regulamin   |   Rejestracja   |   Partnerzy   |   Kontakt   |   Użytkowników: 21331   |   ReklamaCopyright 2009-2015 by SPOKE. All right reserved.